02 November 2009

Sisteme de autoaparare sau despre cum protectiile sunt circulare

Intr-o lume grabita te grabesti si tu, anticipand eventualele pericole. Gandesti eficient spre adaptare. Asa ca te deplasezi incercuit, tu - un punct de vedere la 360 de grade.
Moto_ciclic_stul iti pune protectii incercuite in jurul picioarelor. Un dreptunghi infasurat devine cilindru ale carui capete sunt tot cercuri. Invarti cercuri de nevoie.. Invarti de un cerc-volan care ghideaza cercurile-roti.

Apa se scurge in rotocoale la gaura chiuvetei. Totul se deplaseaza in cerculete. Totul se deplaseaza aparandu-se. Apararea devine un scop suprem. Fumatorii se inconjoara de cercuri de fum. Bem din cani, canute cu cercuri-guri, cu imprimeuri cu cerc-soare, cerc-floare, cerc-luna, cerc-pruna.. Covorase rotunde. Covorase patrate cu forme rotunde. Muzica in boxele cu cercuri-difuzoare. Flaute, fluiere, chitari, vioare.. Corzi ale caror sunet se propaga in cerculetul din mijlocu-i lemos al instrumentului.

Scheme ordonatoare plasate peste haosul psihic. Cercul margineste si protejeaza, tinand impreuna elementele aflate in pericolul de a se destrama.

Iar revolta asupra circularitatii, rutinei, blazarii nu este decat o revolta asupra nevoii noastre de protectie.

2 comments:

BonaVox said...

frumos zis

ruxy said...

frumos aici, la mine-n cerculet.
multumesc.